Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

fagstoff 

Endring av navn og juridisk kjønn

Her finner dere informasjon om endring av navn og juridisk kjønn.

helsenorge.no

Fra HBRS_Endre navn og juridisk kjønn

Forskningsrapporten "Alskens folk" er lagt frem.

Transpersoner, personer med diagnosen transseksualisme og andre personer med kjønnsidentitetstematikk står ovenfor en rekke utfordringer i Norge i dag. Disse er i hovedsak er knyttet til mangel på kunnskap og forståelse fra omgivelsene generelt og helsevesenet spesielt, viser ny rapport.
24. januar ble rapporten Alskens folk- Levekår, livssituasjon og livskvalitet for personer med kjønnsidentitetstematikk lansert. Forsker Janneke van der Ros fra Likestillingssenteret står bak rapporten, som er den første i sitt slag i Norge, og som er bestilt og finansiert av LHBT-senteret i Bufdir.
19 personer med kjønnsidentitetstematikk ble intervjuet i undersøkelsen, som fokuserte på komme ut-prosesser, erfaringer med helsevesenet og barn og unge voksnes erfaringer med spørsmål rundt kjønnsidentitet.

Les eller last ned rapporten her

Janne Alvilde Arntzen, MGD 300 Masteroppgave i diakoni ved Diakonhjemmets høyskole, Oslo.

"I kirkens favn"
En kvalitativ undersøkelses om transpersoners forhold til Gud og kirken.
Problemstilling: Har troen på/synet på Gud blitt fornyet etter din deltakelse på julegudstjenesten for transpersoner i Hoff kirke, og har ditt forhold til kirken blitt mer personlig og trygt?

Last ned oppgaven 

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn