Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Arrangementer

Mangfoldskafe torsdag 27. januar 2022, klokka 18-21.

En torsdag hver måned har vi mangfoldskafe i Stensveen.

Pris kr. 100,- som inkluderer kaffe, vafler eller kaker og godt selskap ;-) Dette er en uformell møteplass for alle mangfoldsmennesker.

Ta gjerne med venner og kjente.

Velkommen.


Stemmekurs - for deg som ikke passer inn i kjønnsnormene - et utviklings- og forskningsprosjekt

Tegning, Siri Fossum Storhaug

Videopresentasjon av prosjektet

PILOTPROSJEKT: Et pilotprosjekt er i gang med månedlige Zoom-samlinger under pandemien (gratis) og 3 helgesamlinger etter pandemien. Helgesamlinger forutsetter egenbetaling (se priser og datoer nedenfor). Det er plass til flere deltakere i pilotgruppa. Ta gjerne kontakt! Det pågående pilotprosjektet er støttet økonomisk av Sparebankstiftelsen i Norge.

Interesse:
Hvis du er interessert i stemmeprosjektet kan du ta kontakt med prosjektleder Ruth Eckhoff på telefon 901 53 774 eller på mail til eckhoffruth@gmail.com for mer info.

Kursinnhold zoomsamlinger 
På zoom-samlingene fokuseres det på samholdet i gruppen og du får mulighet til å knytte bånd til andre som kanskje er i en liknende prosess som deg. Gjennom musikalske møter og samtaler jobber vi med gruppedynamikken, deler og komponerer musikk, skriver tekster sammen, eller gjør stemmeøvelser. Gjennom sangdeling kan vi uttrykke hvem vi er eller ønsker å være, verdier og holdninger, eller dele musikk som rett og slett bare gjør en glad. Komponeringen gjør vi sammen som en gruppe og stemmeøvelsene gjennomføres etter eget ønske. Gjennom stemmeøvelsene vil vi arbeide med å bevisstgjøre eget stemmeuttrykk, gi kunnskap om stemmen, og legger til rette for å utforske egen bruk av stemmen.

Zoom-samlingene tilbyr møter hvor vi reflekterer over ulike tema omkring kjønnsidentitet sammen med andre hvor vi gir tilbakemeldinger til hverandre med respekt og empati for den enkelte.

Kursinnhold helgesamlinger
Vil du utforske stemmen din i en vennlig og oppmuntrende gruppesetting over tid? Her kan du øke tryggheten i eget stemmeuttrykk. Du kan få profesjonell veiledning fra gruppelederne (musikkterapeut og logoped) og feedback fra andre deltakere. Du kan finne ut om du blir mer fortrolig med stemmen din slik den er, eller om du i tillegg trenger logopedisk trening for å legge om stemmen. Innhold: Stemme- og rytmelek, sang, improvisasjon og logopediske øvelser. Ingen blir presset til å gjøre noe de ikke vil selv. Det er frivillig om man ønsker å delta i individuelle forsknings-intervjuer i tillegg til selve kurset.

Kursledelse
Kurset ledes av en musikkterapeut og en logoped med assistanse fra en musikkterapistudent.
Ruth Eckhoff er musikkterapeut og integrativ terapeut, ansatt som universitetslektor i musikkterapi ved Norges Musikkhøgskole (NMH).
Britt Bøyesen er logoped og stemmekunstner, ansatt ved Statped, avdeling for stemmevansker.
Tobias Darwin E. Klaussen er musikkterapistudent og spiller gitar.

Helgesamlinger i pilotprosjektet (fredager kl. 16 – søndager kl. 14)

17. – 19. september 2021
05. – 07. november 2021
18. – 20. februar 2022

Prosjektet støttes faglig av Senter for forskning i musikk og helse ved NMH.

Følgende brukerorganisasjoner deltar i samarbeide omkring prosjektet og vil gi egne medlemmer noe reduksjon i pris for deltakelse i helgesamlinger. Ruth Eckhoff gir info om prosedyre for redusert kursavgift på telefon 90153774.
• Forbundet for Transpersoner i Norge (FTPN) – gir reduksjon kr. 2000,-.
• Harry Benjamin Ressurssenter (HBRS) – gir reduksjon kr. 2000.
• FRI – foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, gir reduksjon kr. 1000,-,

Priser for deltakelse i pilotprosjektet

Zoom-samlinger er gratis. Prisene nedenfor gjelder helgesamlinger.

Deltakere i alderen 16 – 25 betaler kr. 1500 pr. kurshelg, denne avgiften inkluderer kurs, overnatting og mat. Reise dekkes av deltaker selv.

Deltakere i alderen 26 og oppover betaler kr. 2300 pr. kurshelg, denne avgiften inkluderer kurs, overnatting og mat. Reise dekkes av deltaker selv.

Påmelding

PÅMELDING til prosjektet er løpende. Betaling før hver weekend via VIPPS til Ruth Eckhoff mobil 901 53 774 / konto 1321.16.72476.

Overnatting:
Overnatting er inkludert i kursprisen. Eget sengetøy medbringes. Stiftelsen Stensveen har 9 overnattingsplasser, noen personer må overnatte et annet sted i nærheten for å sikre sosial fysisk distanse.

Mat:
Rimelig mat er inkludert i egenbetalingen for hver helg. Har du spesielle behov mht. diett må dette meldes på forhånd.

Annet: Det serveres ikke alkohol i kurshelgene. Det blir noe organisering av fritidsaktivitet for deltakere som ønsker dette.

PROSJEKTDELTAKELSE: Betingelser for deltakelse i prosjektet opplyses i samtale med Ruth Eckhoff.

FORSKNINGSDELTAKELSE: I tilknytning til deltakelse på kurset vil det også være mulig å delta i et lite forskningsprosjekt. Forskningsdata vil være personlige intervjuer Forskningsprosjektet er godkjent av Norsk senter for forskningsdata (NSD). Det er frivillig å delta i forskningsdelen, og det vil ikke få noen negative konsekvenser for deg dersom du kun ønsker å være kursdeltaker.


Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn